skip to Main Content

Eco friendly shoes van Cayucos

Ga je voor een duurzame levensstijl, dan pas je dit natuurlijk toe in al je dagelijks keuzes, gebruiken én aankopen. Wij bij Cayucos weten als geen ander dat dit lastig is, met name voor eco footwear. Er is weinig transparantie over de productiewijze. Vooral op het gebied van schoenen is er weinig keuze en is er soms weinig transparantie waar deze gemaakt worden en van welke materialen. Ga daarom voor eco friendly shoes van Cayucos! We hebben er bewust voor gekozen om onze hele collectie eco schoenen voor heren en eco schoenen voor dames te baseren op ecologische materialen en maken gebruik van een een milieubewuste productiewijze.

De productiewijze van eco footwear

Alle environmentally friendly shoes van Cayucos worden gemaakt in Spanje in een fabriek die al een aantal generaties gerund wordt door een familie. Inmiddels werken er natuurlijk veel meer personeelsleden en samen zorgen ze voor een fijne werksfeer. Dit vinden we belangrijk omdat een prettige omgeving zorgt voor minder ongevallen en zieken op de werkvloer. We geloven dat dit ook bijdraagt aan de kwaliteit van onze eco friendly shoes, omdat gelukkige personeelsleden alerter en betrokkener zijn. De fabriek heeft zelfs een stamcafé waar alle personeelsleden elke middag gezellig bij kunnen kletsen na werktijd.

Lees meer

Materiaalgebruik van eco friendly shoes

Vaak zijn schoenen gemaakt van leer of PU. Zelfs als ze gemaakt zijn van katoen, wil dit nog niet zeggen dat deze ecologisch verantwoord zijn. Onze ecologische schoenen zijn wel van duurzame materialen gemaakt. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. Daarnaast zijn de schoendozen gemaakt van gerecycled karton!

De prijs van een eco footwear

Vaak zijn environmentally friendly shoes veel duurder dan een minder duurzame variant. Die extra kosten zitten meestal niet in de gebruikte materialen, maar in het feit dat bij veel eco schoenen het woordje ‘eco’ als marketing strategie gebruikt wordt en de prijs zodoende automatisch verhoogd is. Ook daar zeggen wij nee tegen! De materialen van onze canvas sneakers zijn duurzaam, maar hanteren een eerlijke verkoopprijs. Onze eco footwear is er voor iedereen!

Bestel environmentally friendly shoes online!

Wil je graag eco footwear kopen, maar heb je nog wat vragen over de gebruikte materialen of het productieproces? Neem dan even contact op! We zijn eerlijk over het hele proces en misschien draagt jouw vraag daar zelfs aan bij. We willen onze collectie altijd blijven verbeteren en daarvoor hebben we jou nodig!