skip to Main Content

Ecologische schoenen van Cayucos

Ben je milieubewust bezig, dan pas je daar je levensstijl op aan. Wij bij Cayucos weten als geen ander dat het lastig is om dit in al je gewoonten door te voeren. Vooral op het gebied van schoenen is er weinig keuze en is er soms weinig transparantie waar de schoenen gemaakt worden en van welke materialen. Ga daarom voor ecologische schoenen van Cayucos! Zo weet je zeker dat je op milieuvriendelijke schoenen loopt!

De productiewijze van onze ecologische schoenen

Naast duurzame, milieuvriendelijke materialen vinden we natuurlijk de productiewijze van onze schoenen belangrijk. Alle ecologische schoenen dames en heren van Cayucos worden gemaakt onder prettige arbeidsomstandigheden in een fabriek in Spanje. Deze fabriek wordt al jaren gerund door een familie, waar al het personeel rond 4 uur ’s middags klaar is met werken waarna ze gezamenlijk nog een borreltje drinken in hun eigen stamkroeg die hoort bij de fabriek. Wij geloven dat een prettige werksfeer zorgt voor betrokken en vrolijke personeelsleden, wat natuurlijk bijdraagt aan de kwaliteit van onze producten.

Meer over ons merk

Materiaalgebruik van een milieuvriendelijke schoen

Vaak zijn schoenen gemaakt van leer of PU. Zelfs als ze gemaakt zijn van katoen, wil dit nog niet zeggen dat deze ecologisch verantwoord zijn. Onze ecologische schoenen zijn daarentegen wel van duurzame materialen gemaakt. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. Daarnaast zijn de schoendozen gemaakt van gerecycled karton. We doen er alles aan om zowel in de materialen als het productieproces zelf te blijven innoveren en verbeteren zodat onze footprint op het milieu zo klein mogelijk wordt. Deze veganistische schoenen draag je dus met een gerust hart!

De prijs van ecologische schoenen

Een veel gehoord probleem is dat milieuvriendelijke schoenen meestal een stuk duurder zijn dan de minder duurzame variant. Helaas zitten die kosten vaak voor een groot deel in het marketingtrucje wat het naamkaartje ‘eco’ met zich meebrengt. Hier zijn we het bij Cayucos niet mee eens en wilden hier verandering in brengen. Onze hele collectie bestaat daarom uit ecologische schoenen met een eerlijk prijs voor iedereen. Van materiaalleverancier tot jou, onze eindklant. Cayucos schoenen zijn betaalbaar voor iedereen!

Bestel je ecologische schoenen dames en heren online!

Wil je graag ecologische schoenen dames of heren kopen, maar heb je nog wat vragen over de gebruikte materialen of het productieproces? Neem dan even contact op! We zijn eerlijk over het hele proces en misschien draagt jouw vraag daar zelfs aan bij. We willen onze collectie altijd blijven verbeteren en daarvoor hebben we jou nodig!