skip to Main Content

Veganistische schoenen

Heb je gekozen om veganistisch door het leven te gaan, dan hoort dan natuurlijk niet alleen een vegan dieet bij, maar pas je je hele levensstijl daar op aan. De zoektocht naar de juiste kleding, make-up en haarproducten is het vaak al geen pretje, laat staan die naar schoenen! Aangezien het gros van de schoenen nog altijd gemaakt wordt van leer, wordt je erg beperkt in je keuze. Cayucos brengt daar een verandering in met stijlvolle veganistische schoenen!

De prijs van Cayucos schoenen

Het volgende probleem is vaak de prijs. Ga je veganistische schoenen kopen, dan zijn deze vaak veel duurder dan bijvoorbeeld leren schoenen. Dit probleem zie je pas echt goed wanneer je de collectie van een merk bekijkt wat zowel leren als plantaardige schoenen verkoopt. Ook daar zeggen we bij Cayucos nee tegen! Onze collectie bestaat uit schoenen met een ‘normale’ prijs zodat iedereen de kans heeft op deze schoenen te lopen!

Lees meer

Veganistisch niet altijd milieuvriendelijk

Dan sta je vaak nog voor het volgende probleem: wanneer schoenen veganistisch zijn, wil dit nog niet zeggen dat deze ook duurzaam geproduceerd zijn. Er zijn veel merken op de markt die (een deel van) hun schoenen produceren zonder dierlijke materialen, maar geen rekening houden met de belasting van mensheid en milieu tijdens het productieproces. De schoenen worden bijvoorbeeld alsnog in Azië of het verre Oosten geproduceerd waardoor ze aan transport veel CO2 uitstoten, om nog maar te zwijgen over de arbeidsomstandigheden. Vaak wordt er gebruik gemaakt van PU, wat al een stuk minder milieubelastend is dan leer, maar nog altijd kunstmatig is. Daarom vonden wij het tijd om veganistische canvas sneakers op de markt te brengen die gemaakt zijn van ecologische materialen. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en er wordt geen lijm gebruikt. Daarnaast zijn de schoendozen natuurlijk gemaakt van gerecycled karton!

Veganistische schoenen kopen

Wil je graag veganistische schoenen bestellen, maar weet je niet goed wat je maat is of heb je alsnog vragen over het materiaal of de wijze van productie? Neem dan contact met ons op! We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wie weet zet jouw vraag ons aan het denken en kunnen we onze collectie nog verder verduurzamen. We willen elke dag weer een stapje vooruit!