skip to Main Content

Strandschoenen

Heerlijk, een dagje naar het strand! Lekker uitwaaien tijdens een flinke wandeling of luieren op je bedje en tussendoor even naar een strandtentje lopen. Een ding is zeker, fijne strand schoenen zijn essentieel! Onze collectie voor zowel mannen als vrouwen bestaat uit ecologisch katoenen schoenen die je gemakkelijk aantrekt, laat drogen in de zon en meeneemt in je koffer door het lichte gewicht. Ideale schoenen voor het strand dus!

Hou er wel rekening mee dat ze vaak een maatje kleiner vallen. Hulp nodig bij het kiezen van je maat? Neem dan even contact met ons op.

De materialen van Cayucos

We hebben ervoor gekozen om een basis collectie voor dames en heren te ontwikkelen. Onze strandschoenen voor dames bestaat inmiddels uit 13 kleuren, van mooie basics tot uitgesproken, felle zomerkleuren. Voor de herencollectie hebben we het iets rustiger aan gedaan. Deze bestaat uit 5 stoere, tijdloze tinten.

Ook vonden we het belangrijk om een duurzame schoen te ontwikkelen. Alle materialen zijn dan ook eco-friendly en 100% vegan. Lees hieronder meer!

Het katoen is gewassen in enzymen, de zool is gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. Waarom niet? Het is gewoonweg niet nodig! En weet je wat ook niet nodig is? Een hogere prijs omdat er een labeltje met ‘eco’ aan hangt. Wij gaan voor strand schoenen met een eerlijke prijs voor iedereen!

Onze productiewijze

Een eerlijke prijs voor iedereen, betekent ook echt voor iedereen. Onze denkwijze over een fairtrade product gaat verder dan alleen het materiaal. Goede arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces is bijvoorbeeld ook een onderdeel waar we heel veel waarde aan hechten. Al onze strandschoenen worden gemaakt in Spanje, lekker dicht bij de zon ;-). Deze fabriek wordt al generaties lang gerund door dezelfde familie. Inmiddels werken er ook heel wat andere mensen, maar dat heeft gelukkig niets afgedaan aan de informele werkomgeving. Overdag werkt iedereen erg hard om onze mooie collectie te produceren en rond 4 uur gaat iedereen naar de bar van de fabriek om gezamenlijk wat te drinken en bij te komen van hun werkdag. Onze strandschoenen kun je dus met een gerust hart dragen!

Eco strand schoenen

Een fijne schoen voor op vakantie en dan specifieker schoenen voor strand, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De schoenen moeten gemakkelijk mee kunnen in je koffer, ze moeten vies mogen worden en je wil ze het liefst op elke gelegenheid kunnen dragen. Cayucos strandschoenen zijn daarom ideaal. Na een dagje strand, waterfietsen of varen is de kans groot dat je schoenen nat zijn geworden. No problem! Je laat onze katoenen schoenen super snel drogen in de schaduw terwijl jij je weer klaarmaakt voor het diner ’s avonds. Ook dan trek je ze gemakkelijk aan, want Cayucos schoenen staan geweldig onder je bikini of zwembroek, maar ook onder een luchtige outfit tijdens je wandeling over de boulevard na het avondeten. Kom je na een heerlijke vakantie weer thuis aan, dan was je ze gemakkelijk op 30 graden in de wasmachine als je thuiskomt.

Ben je nog niet helemaal overtuigd, heb je nog vragen of wil je gewoon wat kwijt? Neem dan even contact met ons op! Klaar om je Cayucos strandschoenen te bestellen? Lees dan meer over ons bestelproces.