skip to Main Content

Eco schoenen

Ben je milieubewust bezig, dan pas je daar je levensstijl op aan. Wij bij Cayucos weten als geen ander dat het lastig is om dit in al je gewoonten door te voeren. Vooral op het gebied van schoenen is er weinig keuze en is er soms weinig transparantie waar deze gemaakt worden en van welke materialen. Daar wilden we bij Cayucos verandering in brengen! We hebben er bewust voor gekozen om onze hele collectie eco schoenen heren en dames te baseren op ecologische materialen en maken gebruik van een een milieubewuste productiewijze.

De productiewijze van Cayucos schoenen

Naast milieuvriendelijke materialen, zijn natuurlijk ook de arbeidsomstandigheden tijdens de productie van onze collectie erg belangrijk. Alle eco schoenen dames en heren van Cayucos worden gemaakt in Spanje in een fabriek gerund door een familie. Naast familieleden werkt er natuurlijk ook ander personeel, maar zij worden natuurlijk gelijk behandeld! Ze hebben zelfs een stamcafé bij de fabriek zitten waar ze elke middag gezellig bijkletsen na werktijd.

Lees meer

Materiaalgebruik van eco schoenen

Vaak zijn schoenen gemaakt van leer of PU. Zelfs als ze gemaakt zijn van katoen, wil dit nog niet zeggen dat deze ecologisch verantwoord zijn. Onze leuke zomerschoenen zijn daarentegen wel van duurzame materialen gemaakt. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. Daarnaast zijn de schoendozen gemaakt van gerecycled karton!

De prijs van een eco schoen

Vaak zijn eco schoenen veel duurder dan minder duurzame schoenen. Die extra kosten zitten meestal niet in de gebruikte materialen, maar in het feit dat bij veel schoenen het woordje ‘eco’ als marketing strategie gebruikt wordt en de prijs zodoende automatisch verhoogd is. Ook daar zeggen wij nee tegen! Onze materialen zijn duurzaam, maar hanteren een eerlijke verkoopprijs. Onze eco schoen is er voor iedereen!

Eco schoenen dames en eco schoenen heren!

Wil je graag een eco schoenen voor dames of heren kopen, maar heb je nog wat vragen over de gebruikte materialen of het productieproces? Neem dan even contact op! We zijn eerlijk over het hele proces en misschien draagt jouw vraag daar zelfs aan bij. We willen onze collectie altijd blijven verbeteren en daarvoor hebben we jou nodig!