skip to Main Content

Duurzame schoenen van Cayucos

Bij een duurzame levensstijl hoort niet alleen een gezond dieet, maar ook bewuste keuzes op het gebied van kleding en schoenen. Dit is niet altijd even makkelijk, maar bij Cayucos vind je duurzame schoenen van een mooie kwaliteit én een betaalbare prijs. We zijn transparant over de productiewijze en bieden onze collectie aan in tijdloze kleuren, zodat je 100% plezier hebt van je Cayucos schoenen!

De productiewijze van onze schoenen

Al onze duurzame schoenen voor dames en heren worden gemaakt in een fabriek in Spanje die al generaties gerund wordt door dezelfde familie. Iedereen werkt er onder prettige arbeidsomstandigheden. Dat vinden we bij Cayucos belangrijk! We geloven namelijk dat een prettige werksfeer zorgt voor betrokken en vrolijke personeelsleden, wat natuurlijk bijdraagt aan de kwaliteit van onze duurzame schoenen.

Meer over Cayucos

De materialen van Cayucos schoenen

Het merendeel van schoenen wordt nog altijd gemaakt van leer of PU. Zelfs als ze gemaakt zijn van katoen, wil dit nog niet zeggen dat ze ecologisch verantwoord zijn. Onze duurzame schoenen zijn dat natuurlijk wel! Ze bestaan 100% uit duurzame materialen en zijn helemaal vegan. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. De schoendozen zijn gemaakt van gerecycled karton en we proberen de pasvorm zo goed mogelijk bij de schoenen te vermelden. Op die manier verminderen we de kans dat een bestelling retour komt.

Wat kosten duurzame schoenen

Het idee achter Cayucos is een betaalbare schoen die toch groen is. Zodra een product het label ‘eco’ of ‘duurzaam’ krijgt, zie je vaak dat de prijs ineens een stuk hoger ligt en daar wilden we graag verandering in brengen. We zijn het hier bij Cayucos namelijk niet mee eens! We gaan niet mee in dit marketingtrucje en vragen een eerlijke prijs voor onze schoenen. Op die manier heeft iedereen de kans om zijn of haar steentje bij te dragen aan deze wereld. Cayucos schoenen zijn betaalbaar voor iedereen!

Bestel je Cayucos schoenen online of koop ze in de winkel!

We willen je er graag op wijzen dat onze schoenen 1 à 2 maten kleiner uitvallen. Uit ervaring weten we dat dames meestal 1 maat kleiner bestellen en heren vaak wel 2. Heb je toch vragen over je maat, neem dan even contact met ons op. Wil je graag onze duurzame schoenen kopen, maar heb je nog wat vragen over de gebruikte materialen of het productieproces? We zijn overal transparant over en misschien draagt jouw vraag zelfs bij aan het verduurzamen van onze collectie. We vinden het belangrijk om constant te innoveren. Koop je onze leuke zomerschoenen liever in een winkel bij jou in de buurt? Bekijk dan onze verkooppunten. Zitten er nog geen verkooppunten bij jou in de buurt en heb je een goede tip voor ons, dan horen we het ook graag! Stuur dan even een mailtje of vul het contactformulier in.