skip to Main Content

Duurzame sneakers van Cayucos

Bij een duurzame levensstijl hoort niet alleen een gezond dieet, maar ook bewuste keuzes op het gebied van kleding en schoenen. Dit is niet altijd even makkelijk, maar bij Cayucos vind je duurzame sneakers van een goede kwaliteit, die ook nog eens betaalbaar zijn. Elk model in de collectie heeft een tijdloze kleur, waardoor je lange tijd plezier zult hebben van je Cayucos sneakers!

Het productieproces van onze duurzame sneakers

We zijn te allen tijden transparant over onze productiewijze. Onze duurzame sneakers worden geproduceerd in een fabriek in Spanje. Een familiebedrijf waar al generaties lang gewerkt wordt met veel plezier. Ook bij alle werknemers! Iedereen werkt er onder prettige arbeidsomstandigheden en ze drinken regelmatig een kopje koffie of borreltje in hun eigen kroeg. Dat vinden we erg belangrijk! Een fijne werkomgeving draagt namelijk bij aan de kwaliteit van onze duurzame sneakers.

Meer over ons verhaal

De materialen van Cayucos sneakers

Aangezien de meeste sneakers nog altijd gemaakt worden van vervuilende materialen zoals leer of PU, kiezen we er bij Cayucos bewust voor om duurzame schoenen te produceren. De hele collectie is 100% vegan en we gebruiken alleen materialen die ecologisch verantwoord zijn. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. De schoendozen zijn gemaakt van gerecycled karton en we proberen er alles aan te doen om het retourpercentage van onze bestellingen zo laag mogelijk te houden. Dit doen we door je bijvoorbeeld goed te informeren over de pasvorm.

De prijs van duurzame sneakers

Zodra een product het label ‘eco’ of ‘duurzaam’ krijgt, zie je vaak dat de prijs ineens een stuk hoger ligt. Dit vinden we bij Cayucos een marketingtrucje en zijn van mening dat duurzame sneakers een eerlijk prijs verdienen. Van materiaalleverancier tot aan degene die onze sneakers uiteindelijk gaat dragen. Op die manier heeft iedereen de kans om zijn of haar steentje bij te dragen aan deze wereld. Cayucos schoenen zijn betaalbaar voor iedereen!

Bestel je Cayucos sneakers online of koop ze in de winkel!

Heb je nog wat vragen over de wijze van produceren of waarom we voor bepaalde materialen hebben gekozen? Laat het ons dan weten. We vertellen je graag meer over duurzame sneakers en wie weet draagt jouw vraag zelfs bij aan het verduurzamen van onze collectie. Koop je onze schoenen liever in een winkel bij jou in de buurt? Bekijk dan onze verkooppunten. Zitten er nog geen verkooppunten bij jou in de buurt en heb je een goede tip voor ons, dan horen we het ook graag! Stuur dan even een mailtje of vul het contactformulier in.