skip to Main Content

Vegan sneakers

Bij Cayucos kiezen we voor vegan sneakers

Ga je veganistisch door het leven, dan weet je het maar al te goed. Vegan producten zoals kleding en etenswaren zijn schaarser dan de non-vegan variant, laat staan voor vegan sneakers! Daarvoor is de zoektocht nog een stuk lastiger! Aangezien het gros van de schoenen nog altijd gemaakt wordt van leer, wordt je erg beperkt in je keuze. Cayucos brengt daar een verandering in! Wij staan voor een vegan sneaker!

De productiewijze van Cayucos

Heb je eenmaal je perfecte vegan sneaker gevonden, sta je vaak voor het volgende probleem. Dat sneakers vegan zijn, wil namelijk nog niet zeggen dat deze ook duurzaam geproduceerd worden. Er zijn veel merken op de markt die (een deel van) hun veganistische sneakers produceren zonder dierlijke materialen, maar geen rekening houden met de belasting van mensheid en milieu tijdens het productieproces. Wij gaan voor een echte eco sneaker.

Meer over ons

De arbeidsomstandigheden van een vegan sneaker

De productie van vegan sneakers wordt bijvoorbeeld vaak alsnog aan landen in Azië of het verre Oosten uitbesteed, waar onder slechte arbeidsomstandigheden gewerkt wordt. Bij Cayucos worden alle veganistische sneakers geproduceerd in Spanje. Deze fabriek wordt al jaren gerund door een familie, waar al het personeel rond 4 uur ’s middags klaar is met werken waarna ze gezamenlijk nog een borreltje drinken in hun eigen stamkroeg die hoort bij de fabriek. Geweldig toch!

Materiaalgebruik van veganistische sneakers

Vaak wordt er gebruik gemaakt van PU, wat al een stuk minder milieubelastend is dan leer, maar nog altijd kunstmatig is. Daarom vonden wij het tijd om een vegan sneaker op de markt te brengen die gemaakt zijn van ecologische materialen. Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en er wordt geen lijm gebruikt. Daarnaast zijn de schoendozen natuurlijk gemaakt van gerecycled karton! Je kunt dus met een gerust hart onze vegan sneakers dames en heren collectie kopen!

De prijs van een vegan sneaker

Het volgende probleem is vaak de prijs. Veelal zijn vegan sneakers veel duurder dan bijvoorbeeld leren schoenen. Dit probleem zie je pas echt goed wanneer je de collectie van een merk bekijkt wat zowel leren als veganistische schoenen verkoopt. Ook daar zeggen we bij Cayucos nee tegen! Onze collectie bestaat uit schoenen met een ‘normale’ prijs zodat iedereen de kans heeft op een vegan sneaker te lopen!

Bestel je vegan sneakers dames & heren online!

Wil je graag vegan sneakers for women of men bestellen, maar weet je niet goed wat je maat is of heb je alsnog vragen over het materiaal of de wijze van productie? Neem dan contact met ons op! We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wie weet zet jouw vraag ons aan het denken en kunnen we onze collectie nog verder verduurzamen. We willen elke dag weer een stapje vooruit!