skip to Main Content

Eco sneakers van Cayucos

Ben je milieubewust bezig, dan pas je daar je levensstijl op aan. Wij bij Cayucos weten als geen ander dat het lastig is om dit in al je gewoonten door te voeren. Vooral op het gebied van schoenen is er weinig keuze en is er soms weinig transparantie waar de sneakers gemaakt worden en van welke materialen. Ga daarom voor eco sneakers van Cayucos! We hebben er bewust voor gekozen om onze hele collectie te baseren op ecologische materialen en maken gebruik van een een milieubewuste productiewijze.

De productiewijze van Cayucos sneakers

Alle eco sneakers van Cayucos worden gemaakt in Spanje in een fabriek gerund door een familie. Naast familieleden werkt er natuurlijk ook ander personeel, maar zij worden natuurlijk gelijk behandeld! Ze hebben zelfs een stamcafé bij de fabriek zitten waar ze elke middag gezellig bijkletsen na werktijd.

Meer over Cayucos

Materiaalgebruik van een eco sneaker

De meeste sneakers worden gemaakt van leer of PU. Zelfs als ze gemaakt zijn van katoen, wil dit nog niet zeggen dat deze ecologisch verantwoord zijn. Onze eco conscious sneakers zijn dat natuurlijk wel! Het katoen is gewassen in enzymen, de zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en we maken geen gebruik van lijm. Daarnaast zijn de schoendozen gemaakt van gerecycled karton!

De prijs van Cayucos sneakers

Vaak is een eco conscious sneaker veel duurder dan minder duurzame sneakers. Die extra kosten zitten meestal niet in de gebruikte materialen, maar in het feit dat bij veel eco sneakers het woordje ‘eco’ als marketing strategie gebruikt wordt en de prijs zodoende automatisch verhoogd is. Ook daar zeggen wij nee tegen! Onze materialen zijn duurzaam, maar hanteren een eerlijke verkoopprijs. Onze eco sneaker is er voor iedereen!

Bestel je eco conscious sneakers online!

Wil je graag een eco sneaker kopen, maar heb je nog wat vragen over de gebruikte materialen of het productieproces? Neem dan even contact op! We zijn eerlijk over het hele proces en misschien draagt jouw vraag daar zelfs aan bij. We willen onze eco sneakers blijven verbeteren en dat kan alleen samen met jou!