skip to Main Content

Fair trade schoenen

Een betere wereld begint bij jezelf! Dat is een ding wat zeker is en we hebben dus heel bewust een collectie met fair trade schoenen ontwikkelt die ook nog 100% vegan zijn. Het zijn schoenen met een tijdloos karakter in mooie, neutrale kleuren die je op elk moment van de dag kunt dragen.

Let op: de fairtrade schoenen zijn in Spanje geproduceerd en vallen vaak een stukje kleiner uit. Neem dus sowieso een maat kleiner dan je gewend bent.

Wat betekent fair trade

‘Fair trade’ is eigenlijk een term die gebruikt wordt voor een eerlijke handel bij producten vanuit ontwikkelingslanden naar rijke, Westerse landen. Dit betekent dat er rekening gehouden wordt met eerlijke arbeidsomstandigheden en salarissen voor iedereen in de productieketen. Bij Cayucos trekken we deze betekenis nog iets verder door. Lees gauw verder!

Fairtrade schoenen uit Spanje

Onze schoenen zijn misschien niet ‘fair trade’ te noemen omdat onze productie niet plaatsvindt in een ontwikkelingsland, maar in Spanje. Toch vinden we het belangrijk om te benoemen dat we wél zoveel mogelijk bij willen dragen aan een betere wereld. Onze schoenen worden dus in een fabriek in Spanje geproduceerd. Dit is een familiebedrijf waar inmiddels wel wat meer werknemers werken, maar waar nog altijd een gezellige, informele sfeer hangt. Ze borrelen zelfs elke dag om 4 uur ’s middags in hun eigen bar even na met z’n alle.

Cayucos is 100% Vegan

Naast prettige arbeidsomstandigheden, vinden we het ook belangrijk om dierenleed uit te sluiten. Dit is namelijk totaal onnodig, ook voor een kwalitatief goede schoen! Onze fair trade schoenen zijn dus geschikt voor veganisten en bestaan zelfs volledig uit ecologische materialen. We gebruiken eco katoen (gewassen met enzymen), natuurlijk rubber voor de zolen en geen lijm.

Cayucos is betaalbaar voor iedereen

Het woordje ‘fair’ hebben we ook weer terug laten komen in het bepalen van de prijs van onze schoenen. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen toegang heeft tot een ecologische, vegan schoen. We willen het woordje ‘eco’ niet gebruiken als een marketing trucje en vinden een goede prijs / kwaliteit verhouding erg belangrijk!

Je kunt de plank dus eigenlijk niet misslaan met Cayucos fairtrade schoenen. We houden rekening met mens, dier, milieu én jouw portemonnee. Wat wil je nog meer?!

Heb je nog vragen over onze productiewijze of producten of weet je niet goed welke maat je moet bestellen? Neem dan even contact met ons op! Ben je al helemaal ready om je Cayucos fair trade schoenen te bestellen, neem dan even een kijkje bij onze bestelvoorwaarden.