skip to Main Content

Sustainable sneakers

Een betere wereld begint bij jezelf! Dat was de achterliggende gedachte tijdens de ontwikkeling van onze collectie. Bij Cayucos vind je sustainable sneakers voor zowel dames en heren voor een betaalbare prijs. Een sterk basic ontwerp in tijdloze kleuren. Onze schoenen draag je op elk moment van de dag.

Let op: onze schoenen worden in Spanje geproduceerd en vallen meestal een maatje kleiner. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat? Neem dan even contact op.

Sustainable shoes by Cayucos

Dat we liever voor onze aarde moeten zijn, is gelukkig voor de meeste mensen tegenwoordig wel duidelijk. Het probleem is meestal dat we niet weten waar we moeten beginnen. Wij denken bij je levensstijl en bijbehorende aankopen! Het allerbeste is natuurlijk om niets meer te kopen, maar praktisch gezien is dit geen optie. Je zult af en toe nieuwe schoenen aan moeten schaffen om comfortabel te lopen. Kies dan wel voor sustainable sneakers!

Onze materialen

Bij Cayucos hebben we ervoor gekozen om alleen duurzame, ecologische materialen te gebruiken. Onze sustainable shoes bestaan uit ecologisch katoen wat gewassen is in enzymen voor de kleur. We gebruiken daarnaast geen lijm en de zolen bestaan volledig uit natuurlijk rubber. Dit betekent ook dat we geen dierlijke producten gebruiken en onze schoenen dus 100% geschikt zijn voor veganisten. De schoenen zijn verpakt in gerecyclede kartonnen schoendozen.

We vinden het belangrijk dat onze sustainable sneakers beschikbaar zijn voor iedereen. Dit betekent dat we een eerlijke prijs hanteren voor iedereen in het productie- en aankoopproces. We kiezen er bewust voor om het woordje ‘sustainable’ niet te gebruiken als marketingtrucje. De hele collectie wordt geproduceerd in een familiebedrijf in Spanje. Dit is een kleine schoenfabriek met fijne arbeidsomstandigheden en zelfs een eigen barretje waar alle werknemers aan het einde van de middag samenkomen om na te praten.

Elk moment van de dag sustainable sneakers

Onze sustainable sneakers passen onder iedere outfit en zijn geschikt voor elke gelegenheid. Ze zijn ideaal voor op het strand en een middagje op de boot, maar ook voor de ‘gewone’ momenten of juist voor een gezellig feestje bij vrienden. Wie weet overtuig je daar nog wel wat mensen dat sustainable shoes de toekomst zijn en zien we ze nog terug bij ons op de shop :).

Heb je nog vragen over onze productiewijze of producten? Neem dan vooral even contact op! Vooral over de juiste maat krijgen we regelmatig vragen. Hou sowieso rekening met een maat groter, maar mocht je er alsnog over twijfelen, dan horen we het ook graag!